Agenda Huize Vredenburg - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda Huize Vredenburg

Agenda

zondag 26 november - Odessa

Huize Vredenburg, Klapstraat 112, Westervoort
Aanvang 14:00 uur
Entree € 2,50

Odessa brengt sfeervolle Balkan- en klezmermuziek.

Inmiddels jaren geleden spraken enkele buren uit het Montferlandse dorpje Zeddam met elkaar af om voor de gezelligheid eens een avondje muziek te maken. Dat avondje muziek maken werd de eerste stap op weg naar het trio Odessa.
Er volgden vele gezellige avonden waarin steeds serieuzer werd geoefend en er tekende zich een eigen stijl af.
Als naam voor het gezelschap werd Odessa gekozen, een beetje mondaine badplaats aan de Zwarte Zee, een plaats ook waar veel muziek van dit trio zijn oorsprong vindt.
De eerste optredens van trio Odessa waren veelbelovend en de reacties erg enthousiast. Odessa wordt inmiddels regelmatig uitgenodigd om sfeervolle concerten te geven.
Het repertoire van Odessa is in hoofdzaak afkomstig uit Oost Europa.

Voor de rondtrekkende bevolking in de Balkan was muziek een belangrijk middels om de ziel te verheffen uit de dagelijkse soms niet al te plezierige werkelijkheid.
Ook bij het ontstaan van de klezmermuziek is de geschiedenis van het Joodse volk bepalend geweest. Veel klezmermuziek vindt zijn oorsprong in Oost Europa.
In ieder geval biedt het repertoire van Odessa veel afwisseling,  van melancholieke ballades tot opzwepende Balkan klanken.

Odessa bestaat uit: Pauline Duurland: viool, fluit en zang; Ton Biesiot: accordeon,  en Marius Duurland: contrabas, gitaar en zang.
Onlangs heeft zich Emmie Hulsing bij het trio aangesloten, haar authentieke stemgeluid past wonderwel bij het repertoire.
Zij zal de komende tijd als gastzangeres meedoen aan de concerten.

Historische Kring Westervoort @2017      Bijgewerkt op 17-11-2017

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu