Film Westervoort 1964 - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Film Westervoort 1964

DOCUMENTATIE ▼
In de jaren zestig van de vorige eeuw, trok cineast Johan Adolfs door Nederland om het dorpsleven in vele plaatsen vast te leggen.
Ook Westervoort was één van de plaatsen die het geluk hadden dat die filmploeg ons mooie dorp bezocht.
Na het overlijden van Adolfs, is de film gedigitaliseerd op basis van de originele film.
De basis voor de film waren twee zogenaamde AVI bestanden van ongeveer 30 en 20 minuten. Deze bestanden zijn geïmporteerd in het gratis “Microsoft MovieMaker” programma.
Met dit programma hebben we in meerdere sessies met hulp van leden van de Historische Kring, zoveel mogelijk namen van personen en herkenningspunten als ondertitel aan de film toegevoegd. We hebben ervoor gekozen geen muziek of gesproken woord aan de film toe te voegen. Hiermee hebben we de film in originele staat gehouden.
Paul Haans heeft een compilatie van circa drie minuten voor ons gemaakt die is voorzien van het liedje “Het Dorp” van Wim Sonneveld. Deze hebben we als “bonus track” aan de DVD toegevoegd.

De film is te koop bij CIGO in winkelcentrum de Wyborgh.

De DVD is voorzien van een menu waar je de beide films afzonderlijk kunt starten.
Éénmaal een keuze gemaakt, zal de DVD doorspelen (beide films) totdat je de speler uitschakelt. Als je de DVD in de speler doet, zal hij automatisch de hoofdfilm afspelen, gevolgd door de clip.

De inhoud van de DVD is met behulp van het gratis programma “DeVeDe” (linux - Ubuntu)  tot één geheel gemaakt.

Ondanks onze betrachte zorgvuldigheid is het niet ondenkbaar dat wij personen of objecten niet correct hebben benoemd. Graag zien we de feedback hierover tegemoet, zodat we de inhoud steeds kunnen blijven verbeteren. Dit kan via het onderstaande formulier.

Project team:
Fred van Essen
Frans Brink
Joop Schuilenburg
Paul Haans
Jan Smink
Feedback formulier film 1964
Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 12/04/2021

Terug naar de inhoud