Eremedaille voor Anke Bakker 15 augustus - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Eremedaille voor Anke Bakker 15 augustus

DOCUMENTATIE ▼ > Archief aktiviteiten > Onderscheidingen

Op vrijdag 15 augustus jl. heeft Anke Bakker,

bestuurslid van de Historische Kring Westervoort, een gouden eremedaille ontvangen als dank voor de realisering van het herinneringsmonument  van de IJsseloversteek op 12 april 1945.
De eremedaille is op verzoek van de 92 jarige Britse oorlogsveteraan Sid Godfrey van de 49 th West Riding 'Polar Bear' Infantry Division  door Paul Sanders van de Commissie Veteranen 'Polar Bears' uit Loenen (Gld) uitgereikt.
Veteraan Sid Godfrey maakte in 1945 deel uit van het verkenningsregiment van de 'Polar Bears'. Na eerst in de Betuwe te zijn gestationeerd  trokken de Engelsen onder commando van de Canadezen via Emmerik en Zevenaar naar Westervoort waar ze op 12 april 1945 de IJssel over staken. Door oorlogsverwondingen heeft hij zelf destijds Westervoort nooit bereikt.
Een drietal keren heeft Sid Godfrey een krans gelegd bij het herinneringsmonument aan de IJssel als eerbetoon aan zijn gevallen kameraden.
Door perspublicaties van de onthulling van de  herinneringsplaquette op 12 april 2011 is de Historische Kring via de Commissie Veteranen 'Polar Bears' uit Loenen in contact gekomen met oorlogsveteraan Sid Godfrey. Door  Anke Bakker zijn de contacten onderhouden en uitgebouwd.                                      
Als dank voor het initiatief voor de realisatie van het herinneringsmonument  van de IJsseloversteek  van 12 april 1945 heeft zij de genoemde medaille ontvangen.

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 10-6-2024

Terug naar de inhoud