Agenda Historische Kring Westervoort - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Agenda Historische Kring Westervoort

AGENDA ▼

Afgelasting herdenkings programma “75 jaar vrijheid"

Alle activiteiten die de Historische Kring Westervoort op stapel had staan voor april en mei dit jaar gaan niet door. Dat heeft het dagelijks bestuur in samenspraak met directbetrokkenen donderdagavond 19 maart besloten.

In het kader van 75 jaar vrijheid had de historische kring een groots evenement rondom de operatie Quick Anger gepland, waren exposities in winkelcentrum De Wyborgh en Huize Vredenburg, alsook de openstelling van fort Westervoort voorzien.
Ook zou de historische kring de geschiedenislessen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen ondersteunen.

Reden voor de afgelasting is het coronavirus dat steeds verder om zich heen grijpt. Het kabinet besloot vorige week om tot begin april evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten. Het behouden van een afstand van zeker 1,5 meter tussen elkaar werd dringend geadviseerd. Ook horeca en scholen zijn dicht.

Het bestuur van de historische kring is tot het moeilijke besluit gekomen omdat ze de gezondheid van de (veelal oudere) vrijwilligers en bezoekers, alsook de gezondheidssituatie in hun omgeving van het allergrootste belang vindt.

Het bestuur gaat ervan uit dat een uitgebreidere herdenking van de jaren ’44-’45 en de viering van 75 jaar vrijheid in Westervoort in 2021 alsnog plaats zal vinden.
Daarmee wordt niet alleen recht gedaan aan de viering, maar ook aan het vele werk van de vrijwilligers om er dit jaar een onvergetelijke viering van te maken.

zondag 27 december 2020
Enge Buren
Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11
14:00 uur
De voorstelling is verplaatst naar zondagmiddag 27 december, 14:00 uur.

In navolging op de maatregelen welke onze regering heeft afgeroepen is het helaas nog steeds niet mogelijk om 30 augustus in grote getale bij ZalenCentrum Wieleman het optreden van Enge Buren bij te wonen. Voor alle partijen bijzonder spijtig.
De Historische Kring Westervoort informeert u derhalve dat het geplande optreden van 30 augustus niet door gaat.
Enge Buren heeft aangegeven het optreden nog steeds te willen verzorgen, en wij hebben een principeakkoord voor zondag 27 december 2020 om 14.00 uur. Uiteraard geheel afhankelijk van de ontwikkelingen en de maatregelen welke dan zullen gelden.
Wij hopen op uw begrip en geduld maar kunnen ook begrijpen wanneer u uw bestelling wilt annuleren. Een email aan hkwpenningmeester@gmail.com is dan voldoende. Na ontvangst van de aan u verstrekte toegangskaarten zal dan volledige terugbetaling volgen.
Mocht door omstandigheden ook dit optreden geen doorgang vinden dan zal er door Enge Buren niet meer worden opgetreden en zal automatisch terugbetaling volgen.
Wij hopen u te mogen begroeten tijdens het optreden.
Met vriendelijke groet
Namens het bestuur van de Historische Kring Westervoort

Jos van Kuipers
Enge Buren komt nog één keer naar Westervoort.

Het programma begint op zondag 27 december om 14:00 uur in de ‘theaterzaal’ van zalencentrum Wieleman aanvangen. Halverwege de show is er een korte pauze en na afloop zal er een afterparty zijn, verzorgd door het Westervoortse duo Monroe.

De cabaretshow is het resultaat van een samenwerking tussen de Historische Kring Westervoort en het zalencentrum.
De organisatoren geven het Westervoortse publiek daarmee de mogelijkheid om nog één keer van het stoppende cabarettrio te kunnen genieten.
Na ruim 25 jaar stopt het muzikale cabarettrio Enge Buren. Bob, Bep & Bram zullen tijdens de cabaretavond in zalencentrum Wieleman het publiek laten genieten van een greep van hun rijke repertoire. Het werk van Enge Buren bestaat uit parodieën op en bewerkingen van bestaande liederen uit de pop)muziek. Een van hun bekendste werken is wellicht Pizza Calzone, een bewerking van een hit van Eros Ramazzotti.
Het muzikale cabarettrio staat bekend om hun interactie met het publiek en hun liedjes mogen worden meegezongen!

Met de cabaretshow hopen de organistoren de financiële armslag van de Historische Kring te kunnen vergroten om de herdenking quick anger volgend jaar extra glans te geven.

Er worden sponsorpakketjes verkocht voor € 90,-. Daarvoor ontvangt de sponsor 2 toegangsbewijzen voor gereserveerde plaatsen in de zaal, 8 consumptiemunten en een unieke foto, gemaakt van de sponsoren bij een speciale promotiebanner.

Losse kaarten à €17,50 zijn verkrijgbaar bij Zalencentrum Wieleman en Cigo.

Sponsorpakketjes bestel je   HIER  !

Wijzigingen voorbehouden.

Om u zo snel mogelijk te kunnen informeren over ingelaste lezingen en/of activiteiten van de HKW willen wij graag beschikken over uw e-mailadres.

Mail dit even door naar leden@hkwestervoort.nl   
In samenwerking met de Stichting Kunstkring worden er enkele malen per jaar exposities van werk van erkende kunstenaars gehouden zowel in de bibliotheek als in Vredenburg.

Daarnaast zijn er nog enkele exposities per jaar onder andere van de HKW zelf en mogelijk andere groeperingen en clubs in Vredenburg.
Ook zijn er regelmatig concerten van beperkte omvang op een aantal zondagmiddagen.

Op onze pagina Agenda Huize Vredenburg is dit altijd na te lezen.
Alle lezingen in Huize Vredenburg zijn voor iedereen toegankelijk. Gratis voor leden. Overige belangstellenden betalen € 2,50
.

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 28-9-2020

Terug naar de inhoud