Agenda Historische Kring Westervoort - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Agenda Historische Kring Westervoort

AGENDA ▼

Viering '75 +1 Vrijheid in Westervoort' geannuleerd

Het bestuur van de Historische Kring Westervoort (HKW) heeft besloten de viering van '75 + 1 Vrijheid in Westervoort' te annuleren.

"Het steeds nog voortrazende coronavirus belemmert de werkgroepen, evenals in 2020, de nodige voorbereidingen te kunnen treffen. Daardoor is het onmogelijk een dergelijk festijn te organiseren. In 2020 had het een grootse viering moeten worden maar door het coronavirus moesten alle voorbereidingen worden stilgelegd en was het ook niet verantwoord om een dergelijk feest te laten doorgaan", aldus het bestuur.

Toch wilde de Historische Kring Westervoort 75 jaar vrijheid niet ongemerkt voorbij laten gaan en besloot de viering te verplaatsen naar april 2021. "Maar de situatie rond het coronavirus wijzigde nauwelijks en daardoor konden wederom de nodige voorbereidingen niet worden uitgevoerd. Daarop hebben we het evenement definitief afgeblazen omdat wij van mening zijn dat een dergelijke activiteit niet op een verantwoorde wijze kan worden georganiseerd. Doorschuiven naar 2022 vindt het bestuur geen optie."

De reeds gemaakt plannen worden nu in de ijskast gelegd en gebruikt voor de viering van 80 jaar vrijheid in 2025. De herdenkingsceremonie van de operatie Quick Anger op 10 april is nog niet afgelast. Over het doorgaan, en zo ja op welke wijze, wordt in samenspraak met de gemeente Westervoort later besloten.

Wijzigingen voorbehouden.

Om u zo snel mogelijk te kunnen informeren over ingelaste lezingen en/of activiteiten van de HKW willen wij graag beschikken over uw e-mailadres.

Mail dit even door naar leden@hkwestervoort.nl   
In samenwerking met de Stichting Kunstkring worden er enkele malen per jaar exposities van werk van erkende kunstenaars gehouden zowel in de bibliotheek als in Vredenburg.

Daarnaast zijn er nog enkele exposities per jaar onder andere van de HKW zelf en mogelijk andere groeperingen en clubs in Vredenburg.
Ook zijn er regelmatig concerten van beperkte omvang op een aantal zondagmiddagen.

Op onze pagina Agenda Huize Vredenburg is dit altijd na te lezen.
Alle lezingen in Huize Vredenburg zijn voor iedereen toegankelijk. Gratis voor leden. Overige belangstellenden betalen € 2,50
.

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 15-7-2021

Terug naar de inhoud