Agenda Historische Kring Westervoort - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda Historische Kring Westervoort

Agenda
vrijdag 17 augustus - Zomerfair (braderie)
14.00 - 21.00 uur

De Historische Kring Westervoort is aanwezig in de Dorpstraat met de kramen 13 en 14


foto: Piet Wijnands

De Dialectgroep heeft weer een mooie quiz in elkaar gezet, waarmee dit jaar niet een drankje van Annie Peeters te verdienen valt maar een brouwsel van aanstormend brouwtalent Jos Veelen.

De Historische Kring heeft in de andere kraam een diashow met foto materiaal van het 1250 jarig bestaan van Westervoort in 1976.

Ook hebben we een beperkte extra oplage van de DVD Westervoort 1964 gemaakt die exclusief op de braderie kan worden aangeschaft.

Ook zal de onlangs gelanceerde fiets- en wandelroute door Westervoort worden gepresenteerd.

De fotowerkgroep is nog altijd op zoek naar mooie historische foto’s of ander beeldmateriaal dat wellicht in privé verzamelingen voorhanden is. Het is mogelijk deze bij de kraam in bruikleen te geven zodat wij een scan of kopie van ‘t materiaal kunnen maken en later de originelen met een digitale kopie kunnen teruggeven

zaterdag 15 september - Excursie Zevenaar


Op zaterdag 15 september a.s. brengen we een bezoek aan Zevenaar.
 
Centraal deze dag staat het Landgoed Huis Sevenaer (geschiedenis, (duurzame) landbouwvisie, laatste jonkheer enz.).

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

10.00 uur
Vertrek uit Westervoort vanaf de parkeerplaats van Sports Planet

10.20 uur
Aankomst bij het P+R parkeerterrein bij station Zevenaar (Stationsstraat). U kunt hier gratis parkeren.

10.30 uur
Koffie met gebak bij restaurant Eet-Lokaal (Markt 25, 6901 AG Zevenaar). Dit is gehuisvest in een bijgebouw van Huis Sevenaer aan het eind van de Wittenburgstraat.

10.00 uur
Onder leiding van twee excursieleiders doen we de Historische Eco Excursie Landgoed Huis Sevenaer.
We komen meer te weten over de geschiedenis van Huis Sevenaer, over de (duurzame) landbouwvisie van de Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer enz.

12.30 uur
Terug bij Eet-Lokaal: lunch eet-totaal plank, proeverij uit de regio geserveerd met soep, brood en drinken (melk, water en appelsap).

14.00 uur
Bezoek aan Stadsbrouwerij en proeflokaal de Wittenburg (Markt 7, 6901 AE Zevenaar). Men brouwt hier de Jonkheer bieren wat ook weer een verwijzing is naar Huis Sevenaer.
Hier krijgen we een korte rondleiding door de brouwerij met aansluitend een kleine proeverij ( 4 proefglaasjes met verschillende brouwsels). Daarna drinken we nog gezellig samen een drankje.

15.30 uur
Einde van de dag.

De kosten voor deelname, consumpties en reiskosten bedragen 30 euro (voor niet leden 35 euro). De reiskosten zijn verwerkt in de totaalprijs (4,00/4 = 1,00 euro). De chauffeurs krijgen na de excursie 4 euro overgemaakt door de penningmeester.

Wilt U met de fiets naar Zevenaar komen dan kan dat ook. Laat het dan even weten bij het aanmelden bij de kolom opmerkingen!

Wij verzoeken U het bedrag voor deelname over te maken naar de penningmeester van de Historische Kring Westervoort NL40INGB0003217178

In verband met reserveringen graag uiterlijk maandag 10 september  HIER  aanmelden voor deelname!


dinsdag13 november - Najaars lezing
Huize Vredenburg, Klapstraat 112
Aanvang 19.30 uur

De leeshond
Muzikale lezing door Paul Mulder

De columns die Paul Mulder schreef voor de Gelderlander zijn verschenen in het boek ‘De leeshond’, samen met veel van zijn liedteksten.

De titel van het boek verwijst naar Sparky. Deze lieve hulphond helpt jonge kinderen bij de edele kunst van het lezen.

Verder schrijft Paul over rivieren en grenzen, roem en dukaten, høken en huilen, jukebox en wonderorgel, juffrouw Dora en ome Bennie, Heino en Muddy, andijvie en ananas, nesdöllekes en snuutjes, kerststress en vuurwerk, opa en oma, Chinezen en Rijnlanders, vaders en dames, kartrekkers en feestneuzen, het leven in de Liemers en nog veel meer.

Tijdens een muzikale lezing worden de veelal humoristische columns afgewisseld met bijpassende liedjes.
foto: Vincent Gal

donderdag 13 december - Moes Aete
Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11
Aanvang 19.30 uur

Wijzigingen voorbehouden.


Om u zo snel mogelijk te kunnen informeren over ingelaste lezingen en/of activiteiten van de HKW willen wij graag beschikken over uw e-mailadres.

Mail dit even door naar leden@hkwestervoort.nl   

In samenwerking met de Stichting Kunstkring worden er enkele malen per jaar exposities van werk van erkende kunstenaars gehouden zowel in de bibliotheek als in Vredenburg.
Daarnaast zijn er nog enkele exposities per jaar onder andere van de HKW zelf en mogelijk andere groeperingen en clubs in Vredenburg.
Ook zijn er regelmatig concerten van beperkte omvang op een aantal zondagmiddagen.

Op onze pagina Agenda Huize Vredenburg is dit altijd na te lezen.
Alle lezingen in Huize Vredenburg zijn voor iedereen toegankelijk. Gratis voor leden. Overige belangstellenden betalen € 2,50
.

Historische Kring Westervoort @2018      Bijgewerkt op 17-8-2018

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu