Agenda Historische Kring Westervoort - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Agenda Historische Kring Westervoort

AGENDA ▼
zondag 27 december 2020
Enge Buren
De voorstelling is afgelast !

Wij hadden ons er zo op verheugd.
In navolging op de maatregelen welke onze regering heeft afgeroepen zal het helaas nog steeds niet mogelijk zijn om op 27 december het optreden van Enge Buren bij te wonen in Zalencentrum Wieleman. Voor alle partijen bijzonder spijtig.
De Historische Kring Westervoort informeert u dat wij met pijn in ons hart hebben moeten besluiten dit het optreden te annuleren en ook geen nieuwe datum beschikbaar te stellen.
Diegene die de kaarten hebben gekocht bij Cigo kunnen hun kaarten inleveren op het adres; Het Geerken 320, 6932MX Westervoort. Graag de kaarten in een enveloppe met daarop uw naam, rekeningnummer en het bedrag dat u wenst terug te ontvangen, zodat dat bedrag aan u kan worden overgemaakt.
Diegene die de kaarten bij Zalencentrum Wieleman hebben gekocht  kunnen daar hun kaarten inleveren.
Wij wensen u alle gezondheid en sterkte voor de nog komende tijd.

Met vriendelijke groet
Het bestuur van de Historische Kring Westervoort

Afgelasting herdenkings programma “75 jaar vrijheid"

Alle activiteiten die de Historische Kring Westervoort op stapel had staan voor april en mei dit jaar gaan niet door. Dat heeft het dagelijks bestuur in samenspraak met directbetrokkenen donderdagavond 19 maart besloten.

In het kader van 75 jaar vrijheid had de historische kring een groots evenement rondom de operatie Quick Anger gepland, waren exposities in winkelcentrum De Wyborgh en Huize Vredenburg, alsook de openstelling van fort Westervoort voorzien.
Ook zou de historische kring de geschiedenislessen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen ondersteunen.

Reden voor de afgelasting is het coronavirus dat steeds verder om zich heen grijpt. Het kabinet besloot vorige week om tot begin april evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten. Het behouden van een afstand van zeker 1,5 meter tussen elkaar werd dringend geadviseerd. Ook horeca en scholen zijn dicht.

Het bestuur van de historische kring is tot het moeilijke besluit gekomen omdat ze de gezondheid van de (veelal oudere) vrijwilligers en bezoekers, alsook de gezondheidssituatie in hun omgeving van het allergrootste belang vindt.

Het bestuur gaat ervan uit dat een uitgebreidere herdenking van de jaren ’44-’45 en de viering van 75 jaar vrijheid in Westervoort in 2021 alsnog plaats zal vinden.
Daarmee wordt niet alleen recht gedaan aan de viering, maar ook aan het vele werk van de vrijwilligers om er dit jaar een onvergetelijke viering van te maken.

Wijzigingen voorbehouden.

Om u zo snel mogelijk te kunnen informeren over ingelaste lezingen en/of activiteiten van de HKW willen wij graag beschikken over uw e-mailadres.

Mail dit even door naar leden@hkwestervoort.nl   
In samenwerking met de Stichting Kunstkring worden er enkele malen per jaar exposities van werk van erkende kunstenaars gehouden zowel in de bibliotheek als in Vredenburg.

Daarnaast zijn er nog enkele exposities per jaar onder andere van de HKW zelf en mogelijk andere groeperingen en clubs in Vredenburg.
Ook zijn er regelmatig concerten van beperkte omvang op een aantal zondagmiddagen.

Op onze pagina Agenda Huize Vredenburg is dit altijd na te lezen.
Alle lezingen in Huize Vredenburg zijn voor iedereen toegankelijk. Gratis voor leden. Overige belangstellenden betalen € 2,50
.

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 22-1-2021

Terug naar de inhoud