Nieuw(s) - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuw(s)


Een terugblik op het Moesaete 2018 op 13 december kunt u  hier vinden.
WESTERVOORT IN GEDICHTE

Wilt ge’j ow eige darp in een gedich ere, duut dan met met de aksie van dorpsdichter Humphrey Ottenhof. Hij zet ze dan in de krant en sluut af met een aovend in ’t Kasteeltje op 31 januari 2019.
Ge’j mag in dialec schrieve maor gewoon Hollands is ok goed. Kiek hieronder wat der in de krant steet.
Een dorp tot leven brengen in gedichten. Iedere Westervoorter heeft zo zijn lievelingsplekken. Een bocht in de dijk, een veldje waar hij vroeger speelde, een bijzonder huis. Veel mensen beleven plezier in het schrijven gedichten maar die worden nooit gepubliceerd. Hoe mooi is het, als uw gedichten over het mooie Westervoort door duizenden worden gelezen in de krant? En als er op een kaart wordt getoond, waar die gedichten spelen?  
Westervoort Poëtisch op de Kaart is een actie die dit realiseert, met een eindpresentatie op 31 januari 2019.
Doe mee! Schrijf dan nu een gedicht over uw bijzondere plek in Westervoort. Inzenden naar humphrey.ottenhof@gmail.com. voor 31 december 2018. De gedichten mogen maximaal 20 regels tellen.
Wilt u inspiratie? Kijk dan b.v. op www.mariekelaverman.nl. Deze Westervoortse kunstenaar heeft monumenten en landschappen in ons dorp geschilderd die u kunnen aanzetten tot een gedicht.
Ook zullen van Humphrey Ottenhof aan zijn woonplaats gewijde gedichten worden geplaatst in diverse bladen en op Westervoort Plaza.
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Leven in de Liemers, Historische Kring Westervoort en Dialecclub Westervoort.

Verslag Excursie Zevenaar op 15 september 2018
Na de koffie, met gebak, in het Eet-Lokaal maakten wij met twee excursieleiders een eco-wandeling over het het terrein van landgoeg Huis Sevenaer.
Wij kwamen veel te weten over de geschiedenis van Huis Sevenaer, over de (duurzame) landbouwvisie van de Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer, enz.
Als lunch een proeverij uit de regio geserveerd met soep, brood en drinken (melk, water en appelsap).
Daarna kregen wij een korte rondleiding in Stadsbrouwerij de Wittenburg. In het proeflokaal konden wij genieten van vier verschillende, hier gebrouwen, bieren.

Voor meer foto's klik  HIER

Historische fiets- en wandelroute door Westervoort

Op donderdag 21 juni werd, door het onthullen van een plaquette (deze bevat historische informatie over het station) op het plein voor het station door burgemeester Arend van Hout en Henk Tiedink, de nieuwe geactualiseerde fiets- en wandelroute door Westervoort geopend.

De totale fiets/wandelroute is 13 kilometer, ook zijn er verkorte routes van 8 en 3 kilometer.

Op de door de Historische Kring Westervoort uitgegeven folder bevinden zich een plattegrond van de route en vele cultuur/historische aandachtpunten.

U kunt  HIER de route bekijken.
Verslag Excursie 's-Hertogenbosch op 2 juni 2018

Na de koffie, met Bossche bol, voeren wij langs en onder de mooiste plekjes van het historische stadscentrum.
De schipper/gids vertelde ons alles over het ontstaan en restauratie van muren, overkluizingen en togen.
Na de uitgebreide lunch maakten wij met een ervaren gids een uitgebreide wandeling door de binnenstad van 's-Hertogenbosch.
Als afsluiting van de mooie excursie dronken wij gezamenlijk nog een drankje.

Voor meer foto's klik  HIER

Historische Kring Westervoort @2019      Bijgewerkt op 9-1-2019

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu