Excursie Winterswijk 24 september 2022 - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Excursie Winterswijk 24 september 2022

DOCUMENTATIE ▼ > Archief aktiviteiten > Excursies
Najaars excursie Winterswijk
 
Op zaterdag 24 september jl. brachten wij een bezoek aan Winterswijk.
Met z’n 29’n vertrokken we met eigen auto’s en de meerijders om kwart over negen vanaf de parkeerplaats bij Sports Planet. Om half elf stond het gebak al klaar bij restaurant de Zwaan.Na  de koffie maakten wij in twee groepen een wandeling door het dorp (!) Winterswijk. De excursieleiders lieten ons veel interessants zien. Zij vertelden o.a. uitgebreid over het stadhuis, de kerk met de vele bouwelementen, de schilder Piet Mondriaan (leefde hier van 1880-1892), de verzetsvrouw tante Riek, en nog veel meer.

De Lunch nuttigden we bij de Zwaan, waar we konden kiezen uit diverse heerlijke vlees- en visgerechten van gevarieerde lunchplanken.
Na de middag gingen we naar de museumfabriek waar een rondleiding volgde langs diverse werkende textielmachines, en veel te horen kregen over de geschiedenis van Winterswijk. Halverwege de rondleiding dronken we nog een kop koffie. Ook bezochten wij het depot met meer dan 18.000 stukken.
Als afsluiting van deze interessante en mooie excursie dronken wij gezamenlijk nog een drankje. Met hartelijk dank aan het organisatiecomité: Evert de Boer en Bert Stienissen

Frans Warmerdam
foto’s: Ketut Winata
Voor meer foto's klik hier

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 17-7-2024

Terug naar de inhoud