Agenda Huize Vredenburg - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda Huize Vredenburg

Agenda

zaterdag 18 januari tot en met zondag 9 februari
Expositie Carla Snellen-van de Ven (schilderijen)
Huize Vredenburg, Klapstraat 112
Geopend op zaterdag en zondag

Van jongs af heb ik graag getekend en geschilderd. Het is altijd een fijne hobby gebleven ook in de jaren dat ik druk was met gezin en werk.
Na mijn pensionering kreeg ik meer tijd en steeds meer plezier in het schilderen.
Ik heb mijn weg gezocht door een aantal cursussen te volgen bij Volksuniversiteit Zevenaar en de Kunstkring Duiven.
Daarnaast heb ik veel inspiratie opgedaan door samen te schilderen met andere liefhebbers en door veel te kijken in musea en kunstboeken.
Ik heb geëxperimenteerd met diverse technieken en zo ontdekt dat ik het liefst werk met sprekende kleuren in acryl op doek.
Mijn onderwerpen vind ik buitenshuis: ik fotografeer zaken die me treffen: mensen die markante trekken hebben en/of intens met iets bezig zijn; ook straattaferelen en plekken in de natuur die me opvallen door o.a. het bijzondere licht.
Ik gebruik deze foto’s als uitgangspunt en ga er vrij en in mijn eigen stijl mee aan het werk. Ik schilder dus niet fotografisch, maar probeer wél  de sfeer van het tafereel vast te leggen.  Daarin wil ik soms dicht bij  de werkelijkheid blijven om een andere keer te kiezen voor meer vaagheid of totaal ander kleurgebruik.


woensdag 26 februari 2020
GoedVolk streektaalband
Huize Vredenburg, Klapstraat 112
Aanvang 20.00 uur
Entree 3,50 euro

De vijfkoppige streektaalband GoedVolk zingt luisterliedjes en vertelt verhalen in het Achterhoeks en het Liemers. Deze streektalen heten het Nedersaksisch en het Nederfrankisch. Hiermee probeert de band muzikaal uitdrukking te geven aan de identiteit van deze regio’s. Daar heeft men altijd iets te vertellen, al doet men dat liever met muziek en zang. Nuchterheid en passie gaan er hand in hand, maar aoverdrieven doe je alleen op de Oude IJssel en de Rijn.

GoedVolk bestaat uit de gerenommeerde muzikanten Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang), Wim Jansen (gitaar en zang), Stef Geurtzen (gitaren, mondharmonica en zang), Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandolineen zang) en Frans van Gorkum (zanger en verteller).

De mannen van GoedVolk hebben jarenlange ervaring met het musiceren op diverse fronten. Hans Beernink vormt met Wim Jansen al heel lang de streektaalband Alles Andès. Stef Geurtzen, lid van de Pensionado’s, treedt solo op met eigen werk.  Hans Westerveld, in 2018 winnaar van de prestigieuze prijs De Gelderse Kleiroze voor het meest haevig streektaalliedje, speelt in diverse bands en was frontman bij Spöl en Bonne Route. Frans van Gorkum speelt in streektaalband Diedel en treedt vaak solo op met werk uit zijn in 2019 verschenen boek met album Dubbeldoyer.  

GoedVolk biedt een muzikaal luisterprogramma van tweemaal drie kwartier. Haar liedjes gaan over het alledaagse leven in de Achterhoek en de Liemers. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk.

Er kan niet gereserveerd worden; het is raadzaam om op tijd te komen.

zondag 29 maart 2020
Muzikale happening
Huize Vredenburg, Klapstraat 112
Aanvang 14.00 uur
Entree 3,50 euro

Muziekvrienden Liemers samen in Huize Vredenburg !

Op zondag 29 maart vindt er een ware muzikale happening plaats: muziekvrienden van de Liemers komen samen in Huize Vredenburg in Westervoort en geven elk een spetterend 10 minuten optreden!
Diverse muziekstijlen zullen de revue passeren, van Nederlandstalig of Liemers tot instrumentaal, van ballade tot swingend, van eigen werk tot covers, van pop- tot wereldmuziek!

Louis & Gerard brengen oude hits, mooie ballades en eigen nummers,
Carla Herlfterkamp & Theo Scholten brengen liedjes van pop, jazz tot Nederlandse kleinkunst en ze zijn succesvol met de Sing à Long-sessies,
Alkina maakt intuïtieve muziek op wereldinstrumenten,
Paul Mulder & Theo Scholten spelen handgemaakte liedjes, afwisselend in het Nederlands of in de Liemerse streektaal.
Judith&Toine&Femke brengen liedjes van uptempo tot ingetogen, van de betere covers tot eigen werk,
Bert Stienissen, Ingeborg Kuijper en Harry Krukkert vormen samen De Thuis Bent en maken muziek voor tussen de schuifdeuren als je thuis bent.
Het is raadzaam om op tijd te komen; er kan niet gereserveerd worden !

Historische Kring Westervoort @2020      Bijgewerkt op 27-1-2020

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu