Agenda Huize Vredenburg - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda Huize Vredenburg

Agenda
woensdag 14 november - Filmhuus
Huize Vredenburg, Klapstraat 112, Westervoort
Vanaf 19.30 uur

´Three Billboards Outside Ebbing, Missouri´,  een misdaaddrama dat verlies, woede en (wan)hoop op een duister komische wijze de revue laat passeren.
De moeder van een vermoorde en verkrachte tiener kan het niet verkroppen dat er één jaar na dato nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Drie reclameborden die al bijna dertig jaar niet meer in gebruik waren staan plots in de schijnwerpers als Mildred Hayes in dikke, zwarte letters probeert haar verdriet een stem te geven: waarom loopt de moordenaar van haar dochter nog vrij rond? Deze vraag laat haar niet los.
Copyright Twentieth Century Fox Film Corporation

Iedereen is vanaf 19.30 van harte welkom in Huize Vredenburg.
Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis.
De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze.
Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets:
Om zeker te zijn van een plekje wordt het aangeraden kaartjes hier te reserveren, of bij Kulturhus De Nieuwhof.
Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof.

Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

zondag 18 november - Shake It!
Huize Vredenburg, Klapstraat 112, Westervoort
Aanvang 14.00 uur

Gezamenlijk concert met meerstemmige top 40 nummers van beide Shake It! jeugd popkoren

zondag 25 november
Huize Vredenburg, Klapstraat 112, Westervoort
Aanvang 14.00 uur
Entree € 2,50

Met het programma 'FACING THE WATER' presenteren JUDITH & TOINE & FEMKE zich voor publiek.
Wordt het “The beginning of something beautiful?”, zoals Toine zich afvraagt in het eigen geschreven lied naar aanleiding van de fotoshoot.

Na het avontuur in het water vonden Judith, Toine en Femke dat het tijd was voor vaste grond onder de voeten. In januari van dit jaar heeft het trio opnames gemaakt in Studio A60 in Didam. Ook hebben ze zeven succesvolle huiskamerconcerten gegeven.
Ze brengen liedjes waarvan de kracht van de zang, van de compositie en van de tekst voorop staat. Van uptempo tot ingetogen, van de betere covers tot eigen werk.
Via de gitaarles van Toine is de samenwerking ontstaan. Judith, met zangervaring in koren en ensembles, blaast met dit avontuur haar passie voor zingen een nieuw leven in en hoopt met haar zang het publiek te boeien en mee te nemen in het verhaal van de liedjes. Femke is van jongs af aan met muziek bezig, bespeelt naast gitaar diverse andere instrumenten en zingt graag mee. Haar muzikale kennis maakt het mogelijk om hier en daar zelf wat te arrangeren. Judith en Femke maken al 10 jaar deel uit van het vocale damesensemble Notice. Toine is gitarist, componist en tekstschrijver. Hij trad op in verschillende formaties en nam diverse cd’s op. Daarnaast organiseert hij concerten in Huize Vredenburg, Westervoort. Een veertigtal eigen liedjes staan bij de Buma|Stemra geregistreerd.

JUDITH&TOINE&FEMKE bestaat uit Judith Nijland met zang, Toine Claessen op gitaar en mandoline, Femke de Backer op gitaar, xylofoon, fluit, djembé en piano. Zij zingen ook meerstemmig.

Het is raadzaam op tijd aanwezig te zijn; er mogen maximaal 80 bezoekers in de zaal.

foto: Annemieke Kok-meltwater
donderdag 31 januari - Westervoort Poëtisch op de Kaart
Huize Vredenburg, Klapstraat 112
Aanvang 19.30 uur

Eindpresentatie van de actie 'Westervoort Poëtisch op de Kaart'.

Historische Kring Westervoort @2018      Bijgewerkt op 14-11-2018

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu