HOME kopie - Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

HOME kopie

AGENDA ▼
NIEUWS
Njaars lezing - Geschiedenis Station Westervoort

excursie Winterswijk succes!

Herdenking Operatie 'Quick Anger' (2021)  

Wiekent Westervoort Pubquiz groot success !

in Memoriam: Annie Peeters-Hendriks

Moesaete 2021 afgelast

in Memoriam: Tinus Koenen

25 Joor Moes Aete

Bart Gogherman erelid

Cursus Westervoorts Dialect

Nieuw boek: 'Ik hou van Westervoort'

Documentaire Operatie 'Quick Anger'

Herdenking Operatie 'Quick Anger' (2021)  

Canon van Westervoortnajaars lezing "Historie Station Westervoort" door Jan Willem Weiss
Het is alweer even geleden dat Jan Willem zijn druk bezochte lezing in Zalencentrum Wieleman hield over dit onderwerp. Hij sprak toen zijn wens uit, de lezing ook bij de Historische Kring in huize Vredenburg te willen presenteren. Op dinsdag 15 november a.s. is het zover! Dan zal vanaf 19:30 huize Vredenburg het toneel van Jan Willem's stations lezing zijn! Komt allen! ... Maar vol=vol !! ...

Najaars excursie Winterswijk - geslaagd evenement
De excursie die 24 september jl. plaatsvond was druk bezocht. We hebben van diverse deelnemers zeer positieve feedback ontvangen! Frans Warmerdam heeft een verslag gemaakt en Kinat Witata heeft daar enkele foto's aan toegevoegd. Beiden bedankt daarvoor!
Voor Evert de Boer en Bert Stienissen was dit de laatste keer dat zij de excursie hebben georganiseerd. Beide heren ontzettend bedankt voor de organisatie de afgelopen jaren! Uiteraard gaan we volgend jaar gewoon weer excursies organiseren. We zijn nog wel op zoek naar 2 enthousiaste organisatoren voor onze excursies. Neem gerust contact op met één van de bestuursleden als je deze taak (mede) op je wil nemen!

Quick Anger herdacht
Op 9 april hebben we de operatie "Quick Anger" opnieuw herdacht. De dag begon met een rijtour van historische militaire voertuigen door de Liemers. Na terugkomst van deze stoet bij huize Vredenburg werd een plaquette onthuld met een beknopte beschrijving van "Quick Anger" en een QR code naar de documentaire die Paul Haans en Sascha Wensveen hebben gemaakt met TV historicus Hans Goedkoop en kennisdrager Walter IJbema. Walter werd hierna nog onderscheiden met de verenigingsspeld van de Historische kring.
In huize Vredenburg werden ondertussen oude filmbeelden uit de oorlogsjaren getoond, waaronder ook een toespraak van de inmiddels overleden oorlogsveteraan Toon Kramer.
Aansluitend vertrok de hele stoet naar de Veerdam alwaar de officiële herdenking werd gehouden, met toespraken van onze voorzitter en de burgemeester. Hier werd de "last post" geblazen en de Canadese, Engelse en Nederlandse volksliederen gespeeld onder het hijsen van de vlaggen.
Na deze ceremonie trok het gezelschap naar zaal Wieleman voor de officiële première van de hierboven genoemde documentaire.
We kijken terug op een zeer geslaagde herdenking ondanks de enkele hagelbuien die ondertussen over Westervoort trokken.

bestuur Historische Kring Westervoort


De Historische Kring Westervoort (HKW) is in 1974 opgericht.
De vereniging heeft ten doel de bevordering van de kennis van de geschiedenis in het algemeen en in het bijzonder die van Westervoort, tevens het bevorderen van plaatselijk onderzoek op historisch gebied.

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 10-6-2024

Terug naar de inhoud