Historische Kring Westervoort

Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media
NIEUWS
Wiekent Westervoort Pubquiz groot success !

in Memoriam: Annie Peeters-Hendriks

Moesaete 2021 afgelast

in Memoriam: Tinus Koenen

25 Joor Moes Aete

Bart Gogherman erelid

Cursus Westervoorts Dialect

Nieuw boek: 'Ik hou van Westervoort'

Documentaire Operatie 'Quick Anger'

Herdenking Operatie 'Quick Anger' (2021)  

Canon van Westervoortnajaars Excursie Winterswijk (aanmelden)
Op zaterdag 24 september a.s. brengen wij een bezoek aan Winterswijk. Wij gaan daar o.a. de Museumfabriek (met textielmachines van vroeger) bezoeken. Het horeca adres van de deze dag is restaurant de Zwaan.
Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
09.15 uur
Vertrek uit Westervoort vanaf de parkeerplaats van Sport Planet.
10.15 uur
Aankomst bij het grote parkeerterrein aan de Laan van Hilbelink (parkeren gratis!).
10.30 uur
Koffie met gebak bij restaurant de Zwaan (Wooldstraat 6, 7101NP Winterswijk)
11.00 uur
Dorpswandeling onder leiding van Gilde gidsen. De rondleiders zullen met name vertellen over de geschiedenis van Winterswijk!
12.30 uur
Lunch bij de Zwaan. U kunt genieten van een lunch proeverij (combinatie van uit het water en van het land).
13.30 uur
Rondleiding bij de Museumfabriek (Laan van Hilbelink 6, 7101WG Winterswijk). U wordt rondgeleid langs werkende textielmachines en een aantal kleine exposities over de geschiedenis van Winterswijk. Tussendoor krijgen wij ook nog een kop koffie.
15.30 uur
Napraten bij de Museumfabriek onder genot van een drankje.
De kosten voor deelname, koffie en lunch bedragen €40,-. (niet leden €45,-) In dit bedrag is 6 euro reiskosten per persoon verwerkt. De chauffeurs krijgen na de excursie €24,- overgemaakt door de penningmeester.
Wij verzoeken U het bedrag voor deelname bij aanmelding over te maken naar de penningmeester van de Historische Kring Westervoort: NL40INGB0003217178.
In verband met de definitieve reserveringen graag uiterlijk maandag 19 september aanmelden voor deelname.

Quick Anger herdacht
Op 9 april hebben we de operatie "Quick Anger" opnieuw herdacht. De dag begon met een rijtour van historische militaire voertuigen door de Liemers. Na terugkomst van deze stoet bij huize Vredenburg werd een plaquette onthuld met een beknopte beschrijving van "Quick Anger" en een QR code naar de documentaire die Paul Haans en Sascha Wensveen hebben gemaakt met TV historicus Hans Goedkoop en kennisdrager Walter IJbema. Walter werd hierna nog onderscheiden met de verenigingsspeld van de Historische kring.
In huize Vredenburg werden ondertussen oude filmbeelden uit de oorlogsjaren getoond, waaronder ook een toespraak van de inmiddels overleden oorlogsveteraan Toon Kramer.
Aansluitend vertrok de hele stoet naar de Veerdam alwaar de officiële herdenking werd gehouden, met toespraken van onze voorzitter en de burgemeester. Hier werd de "last post" geblazen en de Canadese, Engelse en Nederlandse volksliederen gespeeld onder het hijsen van de vlaggen.
Na deze ceremonie trok het gezelschap naar zaal Wieleman voor de officiële première van de hierboven genoemde documentaire.
We kijken terug op een zeer geslaagde herdenking ondanks de enkele hagelbuien die ondertussen over Westervoort trokken.

bestuur Historische Kring Westervoort


De Historische Kring Westervoort (HKW) is in 1974 opgericht.
De vereniging heeft ten doel de bevordering van de kennis van de geschiedenis in het algemeen en in het bijzonder die van Westervoort, tevens het bevorderen van plaatselijk onderzoek op historisch gebied.

Historische Kring Westervoort - Bijgewerkt op 4-9-2022

Terug naar de inhoud